Kenniskring Coaching en begeleiding
12 september 2017
Themamiddag één voor allen, allen voor één!
23 januari 2019

Sta sterker bij Agressie

Wie geeft de training?

Bureau Veiligheid

Wat houdt de training in?

Met enige regelmaat krijgt onderwijspersoneel te maken met ouders die op school verhaal komen halen. Vaak een onaangename ervaring. Agressie van ouders is een groeiend probleem in onze prestatiegerichte maatschappij. Daarnaast speelt agressie van kinderen/leerlingen naar leerkrachten.

In de training Sta sterker bij agressie krijg je kennis wat je kan doen om agressie te begeleiden en gaan we dieper in op de verschillende soorten agressie waarmee onderwijspersoneel in hun eigen praktijk zoal geconfronteerd worden. Praktijk aan de hand van herkenbare casuïstiek zijn hierbij het uitgangspunt.

Als deelnemer leer je wat in je bereik ligt om agressie te voorkomen en als er al sprake is van agressie, om dan de situatie niet uit de hand te laten lopen. Dit kan zijn bij agressie wat op jou is gericht of agressie van bijvoorbeeld ouders tegen elkaar. De training is een gedragstraining waarin je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag en je eigen communiceren naar anderen. Met deze training worden je persoonlijke vaardigheden in het omgaan met agressie vergroot. Tijdens deze praktijktraining wisselen theorie en praktijk zich voortdurend af.

Doelstellingen – Je leert hoe je met agressief gedrag kunt omgaan; – Je leert je eigen grenzen aangeven; – Je krijgt inzicht in je eigen gedrag in agressievolle situaties; – Je krijgt meer zelfvertrouwen om tegen agressie op te kunnen optreden.

Programma  – Korte kennismaking met vragen gericht op agressie; –  ABCD-gedrag – praktische aanpak van agressie. – Voorkomen van escalatie: – De-escalerend gedrag. – Wegnemen van agressie: – Emoties beheersbaar en beïnvloedbaar maken; – De angel uit agressiesituatie halen; – Grenzen stellen. – Zelf uit de emotie blijven; – Bij jonge leerlingen eerste start van agressie regulatietraining; – Impulscontrole; – Moreel redeneren (voor zover mogelijk); – Spanningscontrole voor kinderen om met emoties om te gaan – Humane begeleiding in fysieke agressie – Doorlopende realistische oefensimulaties (theorie toegepast in simulaties);

Wanneer is de training?

19 juni 2019 13:00-17:00

Waar is de training?

ONC Clauslaan – Clauslaan 4

Voor wie is de training?

PO/VO/ directeuren/ Intern begeleiders

Wat zijn de kosten?

129-160 euro per deelnemer, afhankelijk van het aantal deelnemers

Hoe doe ik mee?

Cursus: * Sta sterker bij Agressie